14 maart 2024

IRIS helpt mee aan een Kansrijke Start

Terug naar overzicht

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven, ofwel: een Kansrijke Start. De eerste 1000 dagen, van preconceptie tot 2 jaar, zijn bepalend voor een gezonde ontwikkeling in de buik én voor de kansen op een optimale ontwikkeling op latere leeftijd.

Juist omdat de ontwikkeling van een kind in die periode razendsnel gaat, is het zo belangrijk dat deze goed verloopt. Als de ontwikkeling niet goed gaat, moet een kind levenslang knokken om met die achterstand om te gaan. Het beïnvloedt bijvoorbeeld de kansen binnen het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Een goede start zorgt voor een beter welzijn en maakt dat kinderen zich beter kunnen ontwikkelen tot zelfredzame burgers.

Coalitie Kansrijke Start Kampen
De Coalitie Kansrijke Start Kampen is een samenwerking tussen professionals als jeugdverpleegkundigen, verloskundigen, gynaecologen, pedagogisch medewerkers van de kinderopvang en huisartsen. IRIS Christelijke Kindcentra is nauw betrokken bij deze coalitie. Wij nemen hieraan deel namens álle kinderopvangorganisaties binnen de gemeente Kampen. Binnen de coalitie maken we samen afspraken over het bereiken van ouders en verzorgers, over signalering en doorverwijzing en over hoe de begeleiding van gezinnen voor en tijdens de zwangerschap en na de geboorte kan worden verbeterd. Ook worden er voor ouders en verzorgers en voor kindprofessionals bijeenkomsten georganiseerd om met elkaar in contact te komen en beter samen te werken.

Relevante nieuwsberichten

13 mei 2020

Kampen heeft een nieuwe school

Op 11 mei opent de nieuwe school in Kampen haar deuren. Benieuwd hoe deze school heet en hoe het er...

Meer lezen
25 mei 2021

ANWB Verkeersplein - Wendeschool

De Ds. Joh. van de Wendeschool maakt kans op een ANWB Verkeersplein. Help jij hen dit verkeersplein te winnen? Stem...

Meer lezen
30 september 2022

Soepel naar voortgezet onderwijs

Al een aantal jaren werken het Ichtus College en stichting IRIS Onderwijs & Opvang samen binnen het project van de...

Meer lezen
05 juli 2023

IRIS Christelijke Kindcentra neemt vier opvanglocaties over van stichting Prokino

Per 1 januari 2023 neemt IRIS Christelijke Kindcentra drie locaties voor peuteropvang en één locatie voor buitenschoolse opvang over van...

Meer lezen
14 januari 2024

Een nieuw jaar!

Een nieuwjaarswens van Henk ter Wee, Voorzitter College van Bestuur

Meer lezen
15 januari 2024

Onze website is vernieuwd!

Welkom op onze vernieuwde website!

Meer lezen
31 januari 2024

Hesco Bouw bouwt Kindcentrum Hanzewijk

Het kindcentrum biedt straks ruimte aan kindcentrum Bouwman en kindcentrum OJS Het Scala. Er komt één gezamenlijke gymzaal.

Meer lezen